Shoppingkort

Ett shoppingkort är ett kreditkort som är bra för shoppare. De är bra för de som shoppar då detta kort kan ge dem olika förmåner hos olika leverantörer. Det kan också vara mindre bra då det kan leda till att man shoppar mer än vad man egentligen borde. Förmånerna kan variera kraftigt mellan olika kort. Detsamma gäller räntan. Du kan få förmåner som till exempel rabatter hos Bank norweigan. Detta för att du ska få ut mer av att spendera mer pengar. Förmånerna är många och kan vara väldigt lockande, det är dock bra att ha i åtanke att du inte har oändligt med pengar. Det är viktigt att du har råd med de produkterna som du köper. Detta för att du ska ha en hållbar ekonomi. Inte bara nu men även i framtiden.

Om du inte ser till att ha råd när räkningen från företaget som äger shoppingkortet så kan det få dåliga konsekvenser. Först och främst kan det leda till att räntan höjs. Men i värsta fall kan det innebära att du får en betalningsanmärkning. Det är väldigt illa då det kan innebära att du inte får låna pengar i framtiden. Det innebär också att det kommer bli mycket svårare att få ett nytt kreditkort. Om det ens är möjligt. Det är verkligen viktigt att se till att hålla koll på sin ekonomi och inte bara sin kredit. Så om du har bra koll på din ekonomi och shoppar mycket, så är detta något för dig.

Olika alternativ av shoppingkort

Det finns ett flertal olika shoppingkort som ett flertal olika företag erbjuder. Fyra exempel är re:members kort ”flex”, Norweigan-kortet, Mastercards ”Supreme Card Gold”, och Shell Mastercard. De ger lite olika förmåner. Re:members kort flex ger förmåner som t.ex. upp till 8 räntefria veckor. E-rabatter hos över 300 e-butiker. Och en maxkredit på 100 000 kr. Norweigan kortet ger dig förmåner som t.ex. ingen avgift för kontantuttag i Sverige och utlandet. Men även andra förmåner som t.ex. en maxkredit på 100 000 samt upp till 45 dagar räntefria. Mastercards Supreme Card Gold ger dig förmåner som t.ex. en maxkredit på 150 000 kr. Men även andra förmåner som till exempel 6 månaders räntefri delbetalning, och 0,5 bonuspoäng per krona spenderad.

Shell mastercard ger dig förmåner som till exempel rabatt på drivmedel, 0 kr i årsavgift, och en maxkredit på 100 000. Det är enkelt att kolla upp skillnaden mellan olika kort. Och det är viktigt för att du ska få det kortet som passar dig bäst. Så att du kan få mer utav din shopping. Men det är också viktigt att ha koll på ekonomin. Så att du verkligen kan betala räkningen som kommer efter att du har shoppat det du vill ha. På så sätt kan du se till att få förmåner, som t.ex. kan innebära att du får gratis flygresor av din shopping. Oavsett vilket kort du väljer så är det bra att veta om räntan och vad för förmåner just det kortet har.

Lämna en kommentar