PureVPN recension

PureVPN och en sammanställning utifrån flera användares omdöme och test av VPN-tjänsten. Vilka fördelar och nackdelar har tjänsten? Vilka funktioner erbjuder de? I den här PureVPN recensionen ska jag förutom att svara på frågorna ovan också ta reda på hur skyddad din datatrafik är med PureVPN? Testa tjänsten här.

Vad gör PureVPN-tjänst?

VPN är en förkortning på virtuellt privat nätverk. En VPN skapar en krypterad tunnel mellan två punkter, alltså din enhet och VPN-tjänstens server, för att skydda din datatrafik. Din IP-adress blir helt anonym eftersom den byts ut med VPN-serverns. Din data omdirigeras tillexempel till en server i USA, på det sättet kan du se de Amerikanska utbudet av Netflix trots att du befinner dig i Sverige. Det finns flera olika VPN-leverantörer på marknaden som alla erbjuder ungefär samma sak, alltså nätsäkerhet för din data och identitet. Men det är skillnad på vad olika leverantörer ger för funktioner och framförallt vilken säkerhet du kan förvänta dig. Det finns VPN:ner som är gratis men det är oftast inget att rekommendera om du inte vill tumma på säkerhet, hastighet och support.

Vilka säkerhetsfunktioner erbjuder PureVPN?

PureVPN har funnits i över 10 år, företaget har sitt huvudkontor i HongKong. Av den enkla anledning i Hongkong finns ingen lag som tvingar företag att lämna ut datainformation. Som sagt, en VPN krypterar din datatrafik och skickar den via en annan server och faktum är att det saktar ner din anslutning. Hur märkbart hastighetssänkningen är beror väldigt mycket vilken VPN du använder. Ju fler servrar och platser/länder VPN:n har ju större chans att du får en snabb surf.

På PureVPNs webbsida står det bland annat ”Använd den snabbaste VPN-tjänsten någonsin”. Frågan är om det påståendet stämmer överens med de PureVPN recensioner jag sammanställt?

Säkerhetsfunktioner:

 • Anslutning på fler än 2000 servrar i 140 länder och 300 000 IP-adresser. Vilket ger en bred och tillgänglig åtkomst.
 • Delad tunnel, det är endast några få VPN-leverantörer som erbjuder det vilket gör dem konkurrenskraftiga ur den aspekten. Delad tunnel innebär att du kan ansluta dig på en server i ett annat land för att ta dig förbi en blockering, samtidigt som du är ansluten på ditt ”vanliga” nätverk för att behålla åtkomst där.
 • Kill-Switch, tappar du internetanslutning till din VPN så kommer den här funktionen direkt koppla bort. Genom att den här funktionen stänger ner allt kan din identitet inte avslöjas.
 • Nat brandvägg, fungerar som ett antivirus program för dina enheter.
 • Säkerhetsprotokoll som stödjs är PPTP, L2TP, SSTP, IKEv2, OpenVPN och Stealt
 • Militär 256 bit kryptering

Övriga funktioner:

 • Licens på 10 enheter
 • Olika betalningsalternativ.
 • Sparar loggar = Oklart/Delvis
 • Tillgänglig dygnet runt kundsupport via e-post, direktchatt eller sociala medier.
 • Snyggt och stilrent gränssnitt
 • Prestandan är bra både på mobil och dator
 • Dedikerad streaming. Med hjälp av app kan du som har långsam anslutning använda en dedikerad webbläsare för att få höghastighetsinternet.
 • Stödjer router, Windows, Mac, Android, iOS mm
 • Obegränsad datatrafik
 • Höghastighetsstreaming
 • Dedikerad IP-adress
 • Adblock. En inbyggd annonsblockerare.

Fördelar och nackdelar med PureVPN

Förutom alla de fördelaktiga funktioner i listan ovanför kommer här en översikt på ytterligare positiva aspekter. Inklusive några nackdelar. Det blir ingen ”riktig” PureVPN recension utan att granska nackdelar också.

Fördelar

+ Tillgång till emulerade servrar.
På det sättet kan du ansluta till en server i ett land där det inte finns någon fysisk server.

+ Snabb hastighet.
PureVPN erbjuder faktiskt som de skriver på sin webbsida en väldigt snabb VPN. Tjänsten erbjuder en mjukvarufunktion som är framtagen av företaget som automatiskt ansluter dig till den snabbaste servern. (Men om den är världens snabbaste vet jag inte, dessutom är det fler VPN-leverantörer som påstår samma sak om sina anslutningar.)

+ Prissättningen är balanserad på marknaden utifrån alla funktioner de erbjuder.
1 Månad = 10,95 dollar (103,93)
6 Månader = 8,33 dollar (79,06) kostnaden betalas halvårsvis.
1 Årsabonnemang = 49,95 dollar (474,1) för de första året efter de rabatterade året kostar års abonnemang 69,95 dollar (663,93)
Tecknar du 1 årsabonnemang får du de första 7 dagarna för 0,99 dollar som en slags prov period innan din årsfaktura kommer.

+ 31 dagar pengarna tillbaka garanti.

Nackdelar

– PureVPN lagrar loggar.
Enligt PureVPN handlar det endast om datamängd och surflängd inte alls om din aktivitet. Företaget menar också på att de aldrig skulle lämna ut känslig/personlig information. Men enligt flera uppgifter och omdömen jag läst på webben så lagrar PureVPN personuppgifter. Alltså känsliga uppgifter som användares namn, telefonnummer och adress. Vilket svarar sig självt med tanke på att företaget också menar på att om en domstol utfört en stämning så kan de lämna ut data.

– Det har vid något tillfälle haft DNS/IP-läckage problem. Om du värnar om din integritet bör du säkra dig med att ansluta till deras OpenVPN-protokoll istället för den snabbaste servern som PureVPN automatisk väljer.

– Ingen åtkomst till SVT eller TV4 Play

Slutsats PureVPN recension

Min bedömning av PureVPN är att den här tjänsten kan vara både ett perfekt alternativ som VPN eller tvärtom, att den inte alls uppfyller dina kriterier. Vill du ha streama med bra hastighet så kan PureVPN absolut passa dig. Dessutom ansluter PureVPN automatiskt till den snabbaste servern utan att du behöver göra det. Förutom det så erbjuder PureVPN mycket funktioner till ett rimligt pris. Testa tjänsten här eller läs mer om NordVPN.

Men om syftet med en VPN är att du vill skydda ditt privatliv, din integritet genom att surfa helt anonymt så rekommenderar jag en annan VPN. Bland annat med tanke på att PureVPN inte alltid väljer den säkraste servern utan istället den snabbaste. Därför behöver du manuellt säkerhetsställa att din anslutning är säker. Med andra ord koppla dig till tillexempel OpenVPN. Det ryktas bland omdömen av tjänsten att företaget sparar loggar och  utrycker att de skulle kunna lämna ut data till en myndighet.

Lämna en kommentar