Ivacy VPN recension

Ivacy VPN recension med syfte att ta reda på vilka fördelar och vilka nackdelar Ivacy VPN-tjänsten har. För vilka är Ivacy den bästa VPN-tjänsten på marknaden? Vilka krav ställer du på en VPN-tjänst för att den ska vara bra?

Hur fungerar Ivacy?

När du använder en VPN-tjänst möjliggör den för dig att ansluta online med högre sekretess genom att ”gå över molnet”. Med hjälp av en VPN-lösning blir din datakommunikationen anonym. Med en VPN krypteras din trafik när du surfar, vilket gör att din identitet i hög utsträckning skyddas och gör dig anonym på nätet. Det gäller även när du surfar på ett offentligt wifi-nätverk. Läs mer och köp här.

En annan positiv faktor med en VPN-tjänst är att du kan använda streaming tjänster och i dessa ”låsa upp” blockerat innehåll. Blockerat innehåll för dig i Sverige kan exempelvis vara de amerikanska utbudet av Netflix. Men eftersom du med en VPN-tjänst är anonym online ”försvinner” gränser för vad som annars är låst i landet.

Vilka är Ivacy VPN?

Ivacy VPN är kanske inte det första VPN-tjänsten du tänker på när du söker en VPN lösning förmodligen för att de inte är lika stora i antalet serverar mm, som vissa av konkurrenterna. Jag har i denna Ivacy VPN recension haft i baktanke om det har betydelse för det behöver ju absolut inte betyda att dom inte kan erbjuda dig det du letar efter. Det kanske till och med är så att om man inte är bland de största aktörerna på marknaden är risken för yttre hot mindre?
Vilket skulle kunna göra Ivacy VPN till ett säkrare alternativ. Vill man ha ett större bolag så ska man istället kika på vår NordVPN recension. Bland de Ivacy VPN recensioner jag läst verkar användarna av tjänsten se fler fördelar än nackdelar.


Använd rabattkod: Ivacy20 för 20% rabatt.

Vilka fördelar och nackdelar har Ivacy VPN

I den här Ivacy VPN recensionen ska vi titta närmare på vilka fördelar och nackdelar Ivacy VPN-tjänst har.
Fördelar med Ivacy:

  • Användarvänlig med många funktioner
  • En licens ger OK på 5 enheter
  • Kundsupport
  • Bra priser
  • Kill-switch
  • 100 ”locations” med servrar

Nackdelar med Ivacy:

  • Det finns ingen svensk programvara eller sajt
  • Ingen gratis testperiod
  • Färre servrar än konkurrenterna

Hur bra hastighet har Ivacy VPN?

Ivacy VPN har 1000 servrar på 100 utspridda platser. 1000 stycken servrar är en relativt låg siffra i antal servrar om vi jämför med vad många andra VPN-tjänster har. Det man dock ska komma ihåg här är att dessa servrar istället är utspridda över 100 platser. Vilket däremot är bra siffra att jämföra med många konkurrenter.

Varför antal servrar och dess lokalisering har betydelse är för att det är en avgörande faktor om vilken hastighet du kommer kunna surfa med. Det verkar ändå, enligt de recensioner jag hittat från användare, som att de streaming tjänster man kommer åt med Ivacy VPN fungerar bra. För att förtydliga och sammanfatta, fungerar bra, menar man alltså utan buffring och fördröjning. De streaming tjänster Ivacy VPN låser upp är Netflix, Hulu och BBC iplayer.

Säkerhet och kundsupport

Vad kan man förvänta sig för säkerhet med Ivacy VPN? Ivacy erbjuder standardsäkerhet och standardkryptering av militärkvalitet och flera protokoll samt split tunnel. Förutom det så har Ivacy också kill-switch. Vilket är en stor fördel eftersom alla VPN-tjänster inte erbjuder det. Kill-switch betyder lite kortfattat att, när din anslutning upptäcker någon form av läcka så kapas anslutning direkt.

Tjänsten lagrar inte dina loggar, vilket man kan tycka bör vara en självklarhet vid köp av en sån här tjänst. Men så är inte alltid fallet. Däremot håller Ivacy reda på dina inloggningsförsök på sina servrar. När det kommer till kundsupport så sticker Ivacy ut bland sina konkurrenter. Med anledning att deras kundsupport är öppen dygnet runt. Där kan man få hjälp med problem som uppstått eller ställa frågor.

Så hur ser prisbilden ut?

Priset på Ivacy är ganska lågt och känns rent spontant som en av Ivacy starka konkurrenskrafter. Prissättningen varierar beroende på hur lång tid du vill binda upp dig. Vill du binda upp så lång tid som 5 år kan du få ner priset till endast ca 1,2 dollar i månaden! Men vill du inte binda upp dig under så lång tid, finns ändå bra priser att hitta för Ivacy. 3,5 dollar i månaden för 1-årsabonnemang. 10 dollar för en månad eller 5 dollar i månaden för 6 månader.

Ivacy sticker verkligen ut hakan kring betalningsalternativ. Här kan du välja mellan flera olika alternativ att betala som exempel kreditkort, paypal, bitcoin eller annan kryptovaluta. Läs mer och köp här.

Ingen gratis testperiod och ingen hemsida på svenska

Ivacy VPN erbjuder ingen gratis testperiod men de har istället en ”30 dagar pengarna tillbaka garanti”. Däremot verkar det enligt många recensioner uppstå en del krångel för att få sina pengar tillbaka på den garantin. På webbsidan finns inte heller någon tydlig information om vilka villkor garantin gäller och/eller inte gäller för. Därför känns det som att den garantin kanske inte är helt att lita på för återbetalning om man inte är nöjd med sitt köp. Ivacy är lokaliserat i Singapore och går under deras lagar och regler, därför går inte sajten att få på svenska.

En app för både iOS och Android

För att installera Ivacy VPN är det bara att ladda ner en app på den plattform du vill använda. Appen finns tillgänglig till bland annat, Android, iOS, Mac, Windows, routrar, smart-Tv med fler. Installationen går snabbt och är lätt att förstå sig på, både för erfarna och nybörjare. Det finns separata guider till hjälp för att installera Ivacy på den enhet du har. Guider i form av skärm dumpar med bilder som i steg för steg, beskriver/visar dig hur installationen på den plattform du valt att ladda ner appen till fungerar.


Använd rabattkod: Ivacy20 för 20% rabatt.

Lämna en kommentar