Fakturino Företagslån

Allt om Fakturino företagslån och den kostnadsfria jämförelseplattform av finansbolag och banker som de erbjuder. Fakturino ger ditt företag möjlighet till att skapa bättre finansiering och sänkta kostnader. Genom att jämföra olika bankers anbud på låneförfrågningar till ditt företag. På så sätt kan Fakturino hitta det bästa företagslånet för ditt bolag. Fakturino är Sveriges största jämförelsetjänst av företagslån för finanser till olika bolag. Tack vare ett samarbete med ungefär 30 olika finansbolag och banker så har Fakturino gynnat över 10.000 företag ekonomiskt.

Vad är ett företagslån?

Ett företagslån är enkelt beskrivet ett lån/kredit som företag kan ansöka om. Oavsett om ditt företag är registrerat som aktiebolag eller enskild firma finns möjlighet att ansöka om företagslån. Dock så skiljer sig kraven en del beroende på vilken bolagsform du har. Det finns mycket information om villkor och säkerhetskrav kring bolagsformerna på Fakturino.se.

Beroende på hur stort företag du har och om det är väl etablerat eller relativt nystartat så skiljer sig lånevillkoren åt. Dvs hur stort lån du behöver/får ta, vilken ränta du blir erbjuden och hur mycket säkerhet banken kräver av bolaget. Långivaren baserar räntan på lånet utifrån hur riskabelt det är att låna ut pengar till ditt företag.

Ett nystartat bolag kanske behöver låna pengar för att ”komma på fötter” med verksamheten. För att på så vis kunna växa, tjäna pengar och gå med vinst till företaget. Men med ett nytt bolag är det svårt att visa upp resultat i siffror. Det finns ingen garanti för att företaget är lönsamt. Vilket såklart innebär stor risk för lånegivaren. Som därför i sin tur vill skapa större säkerhetsmarginaler för att bevilja ett lån.

Medan ett stabilt och etablerat företag med stor omsättning inte innebär lika stor risk att låna ut pengar till. Men i syfte att ”våga satsa för att vinna” så kan även stora bolag behöva låna pengar. Tillexempel för att finansiera en stor expanderingssatsning.
Även om det då handlar om liknande summa pengar som för det nystartade bolaget. Så kan ändå räntan bli lägre i det här fallet. Med anledning att företaget redan är betalningsförmöget. Plus att banken har företaget som säkerhet.

Hur fungerar Fakturino?

Nu ska vi lära oss allt om Fakturino företagslån  och hur man använder tjänsten! På webbsidan fyller du i uppgifter i ett formulär. Bland annat, anledning till lånet, summa, återbetalningstid och organisationsnummer. Det är helt gratis och du blir inte bunden till något genom att bara använda jämförelsetjänsten.

Uppgifterna du skriver i formuläret behövs dock för att jämförelseplattformen ska kunna hitta det bästa låneavtalet för ditt företag. Inte för att binda dig eller liknande. Fakturino samarbetar med bland annat, IKANO Bank, Resurs Bank, SVEA ekonomi, Mynt och flera.
Du kan välja att ansöka om lån för mellan 25.000 upp till 60 miljoner kronor. Med återbetalningstid på 1 månad upp till 5år.

När du skickat in din ansökan så får bankerna och finansbolagen som Fakturino samarbetar med förfrågningen. Sen går dem igenom ditt företagssiffror och lämnar sina anbud. Efter ungefär ett dygn så finns alla bud från banker och finansbolag sammanställda.
Logga in på Fakturions plattform med ditt BankID för att se anbuden som lämnats till dig. Jämför dem för hitta din bästa ”deal”.

När du är inloggad kan du välja att anta något av bankernas bud direkt. Isåfall betalas pengarna ut till ditt bolag inom några få dagar.
Men känner du dig lite osäker och vill ha ytterligare hjälp att jämföra lån eller övriga råd. Så finns Fakturinos kundtjänst personal tillgänglig via chat eller telefon på kontorstider. Jämförelsetjänsten är som sagt helt gratis och du blir inte heller bunden till något. Du behöver alltså inte anta något av buden du fått.

Avslag

Det kan vara så att ditt företag inte beviljas något lån. Då blir du inte erbjuden några bud efter sammanställningen. Får du avslag på din ansökan så kan det bero på olika faktorer. Tillexempel som att det finns betalningsanmärkningar. Att företaget är för nytt och inte uppvisar några siffror. Eller att du behöver komplettera med en borgenär/annan säkerhet för att få ansökan beviljad.

Många fördelar att jämföra företagslån

En av många fördelar med en jämförelsetjänst som Fakturino är att du sparar tid. Istället för att du ska behöva sitta och fylla i flera olika formulär. Och skicka in förfrågningar om lån till flera olika banker och finansbolag som tar flera timmar. Så behöver du nu bara uppge låneförfrågningsuppgifterna en gång. Men ändå få flera bud. Perfekt! På det sättet är chansen större att du inte missar en jätte bra ”deal” som du annars kanske hade gjort.

En annan fördel är att företagslånen som du får bud på är väldigt konkurrenskraftiga eftersom bankerna ”budar” emot varandra.

Förutom det så är det ett väldigt snabbt och enkelt sätt att få fram och därmed undersöka om det kanske är dags för ditt företag att byta bank. Även om du är nöjd med den du har, så är det alltid bra att jämföra med andra långivare. För att få det bästa företagslånet för ditt bolag. Så att ditt företag kan öka i tillväxt.

Lämna en kommentar