Coop privatlån

Allt om Coop Privatlån, ett lån utan krav på säkerhet. Coop tillhandahåller privatlån med lånebelopp på upp till 350.000 kronor med förmånliga räntekostnader. Är du dessutom Coop-medlem? Perfekt, då får du alltid 1% rabatt på din individuellt bedömda ränta.

Coop Privatlån erbjuder förutom förmånlig ränta även amorteringsfri första månad, låneskydd och 0 :- i uppläggningsavgift. Längre ner i den här artikeln hittar du ytterligare fördelar med Coop privatlån. Samt krav för ansökan, kontakt uppgifter, räntekostnader och övrig information.

Vad är ett privatlån?

Privatlån är exakt samma sak som blancolån. Kärt barn har många namn, eller vad är det man brukar säga. Privatlån är alltså ett lån för privatpersoner där man får använda de lånade pengarna till vad du vill. Samt att långivaren inte kräver någon säkerhet för att låna ut pengar till dig. Tillskillnad från ett bolån, där långivaren lånar ut pengar till dig för ditt syfte att köpa en bostad. Där den köpta bostaden sen blir bankens säkerhet för lånet. Som sagt, vid ansökan/tecknande av ett privatlån behöver du inte lämna några säkerhetsgarantier. Därför kan du använda pengarna till vad du vill. Som tillexempel att renovera tvättstugan, gå en utbildning, köpa en cykel. Eller för att samla många mindre lån och krediter som du har på ett och samma lån.

Men du ska alltid tänka dig för innan du tecknar ett privatlån. Låna inte mer pengar än du har behov av eftersom räntan ofta är högre vid lån utan säkerhet.

Ansök om privatlån via Coop.se

Det enda du behöver är tillgång till Coop.se och ditt BankID. Längst ner på startsidan hos Coop.se finns det en flik som heter ”låna pengar”. Klicka på den. På följande sida så väljer du privatlån. Så, nu har du tagit dig till den webbsida som innehåller den låneansökan du ska fylla i. I låneansökan ska du välja ett önskat lånebelopp mellan 15.000:- upp till 350.000:-. Samt att du ska fylla i önskad återbetalningstid mellan 2 – 12 år.

Under tiden du fyller i din ansökan så kan du följa hur månadskostnaderna ändras beroende på vilka val du gör. Men det ger endast en generell uppskattning av månadskostnad för lånet. När du är klar med ansökan och vill skicka in den så identifierar/signerar du dig med BankID. Om din låneansökan beviljas så har du önskat lånebelopp insatt på ditt bankkonto inom 1-2 bankdagar.

Hjälp med ansökan/övriga frågor

Vill du ha hjälp med att fylla i en låneansökan? Alternativt hjälp med att göra en ny ansökan på ett högre lånebelopp? För att på så vis inkludera ditt befintliga lån i det nya? Eller vill du kanske betala in hela din återstående skuld i förtid?

Oavsett vad ditt ärende handlar om så hittar du de allra flesta svaren på Coop.se eller genom att logga in på ”mina sidor”. Du kan även välja att kontakta kundtjänst via e-post eller genom att ringa till Coops service telefon för att få hjälp med ditt ärende/fråga.

Telefontider
Vardagar 8-18

Telefonnummer

0771 – 17 17 17

Räntekostnad

Den effektiva räntan hos Coop Privatlån ligger på mellan 3,76-10,36%. Vilken räntekostnad du ska betala avgörs efter att du skickat in din ansökan. Eftersom kostnaden för räntan är individuell så är det svårt att svara på vilken summa just du ska betala för lånet. Månadskostnaden för räntan baseras på bland annat önskat lånebelopp och år för återbetalning. Samt din individuella ekonomi och utifrån en kreditprövning på dig. Efter den ”prövningen” är gjord så får du ett erbjudande/svar på din låneansökan.

Kom ihåg att du som är Coop-medlem sedan får dra bort 1% från den räntan. Är du inte Coop-medlem så rekommenderar jag att du blir det, innan du ansöker om privatlån hos Coop. Så att du inte går miste om chansen till 1% avdrag på räntan.

Samma återbetalningsbelopp varje månad

När månadsbeloppet är samma varje månad, ända fram till sista återbetalningen så heter det : Annuitetslån

Coop Privatlån är ett så kallat annuitetslån. Ett annuitetslån fungerar på det sättet att i början av din återbetalningsperiod så betalar du mer ränta per månad och du amorterar mindre på lånet. Men i slutet av återbetalningsperioden betalar du istället mindre i ränta och amorterar desto mer på lånet varje månad.

Fördelen med ett annuitetslån och dess upplägg är att du alltid har samma kostnad för lånet, varje månad. Det blir då enklare för dig att planera och budgetera din ekonomi.

Krav för ansökan

 • Du måste vara minst 20 år gammal. Har du en medlånetagare så gäller samma åldersgräns för hen.
 • Det ska inte finnas skulder eller betalningsanmärkningar hos Kronofogden på dig/er
 • Du ska ha en fast inkomst på minst 20.000 kronor i månaden
 • För att ansöka om Coop privatlån ska minst en av de sökande ha en fast/tillsvidareanställning eller vara pensionär.
 • Har du eget företag så ska det ha varit verksamt i minst två år för att du ska kunna ansöka om privatlån hos Coop.
 • Du som söker ska ha varit folkbokförd i Sverige under de senaste 3 åren minst.

Amorteringsfri månad och andra fördelar

På din första månadsbetalning behöver du endast betala ränta på lånet. Eftersom första månaden efter utbetalt privatlån, alltid är amorteringsfri.

Fler fördelar hos Coop Privatlån

 • Ingen uppläggningsavgift
 • Förmånligränta för ett privat/blancolån
 • Extra förmånligränta för Coop-medlemmar. Hela 1% avdrag!
 • Tre månaders låneskydd, helt gratis. Sedan får du själv avgöra om du vill behålla försäkringen eller ej.
  (Låneskydd är en typ av försäkring som täcker dina månadskostnader för lånet ifall det skulle hända dig något oväntat. Tillexempel att du blir allvarligt skadad, sjuk eller arbetslös)
 • Snabb utbetalning efter beviljat lån. Pengarna kan finnas på ditt konto redan efter 1-2 bankdagar.
 • Du kan ansöka om att låna ändå upp till 350.000:-. Det gör det möjligt för dig att samla små lån och krediter med hög ränta, på ett och samma ställe med förmånlig ränta.
 • Betala månadsavgiften via Kivra eller med autogiro så slipper du aviavgiften

Lämna en kommentar