Bank Norwegian kreditkort recension

Bank Norwegian har funnits i Sverige sen 2013 och är en norsk bank med kreditkort och försäkringstjänster som de erbjuder sina kunder. I syfte att bygga upp en plattform för de fördelsprogram Norwegian Rewards, som flygbolaget Norweigan erbjöd. Så startade samma koncern år 2007 Bank Norweigan. Som alltså är en internetbank för endast privatpersoner dvs inga företagslån godkänns.

Banken ska erbjuda sina kunder flexibla och digitaliserade sätt att hantera sina bankärenden.
Jämfört med de mer traditionella bankerna ska Bank Norwegian arbeta mer kostnadseffektivt utan att behöva lägga resurser på dyra lokal och personalkostnader.

Dessa två verksamheter, alltså flygbolaget och banken, är inte samma företag. Men de ingår i samma koncern. Flygbolaget äger hela 17% av aktierna i banken. Bolagen samarbetar också genom Bank Norwegians kreditkort eftersom det fungerar som ett förmånskort för personer som reser mycket med flygbolaget, Norwegian Air Shuttle. Det är på de sättet som hela plattformen för koncernen hänger ihop.

Finansiella produkter

Den Norska internet banken erbjuder i huvudsak tre olika finansiella produkter i sin bank tjänst. Privatlån, sparkonto och kreditkort.

Privatlån med Bank Norwegian

Du ansöka om privatlån/blancolån utan att banken kräver någon säkerhet. Kanske behöver du ansöka om ett privatlån för att samla ihop flera små lån som du har till ett större lån med bättre ränta? Till handpenning på ett lägenhets köp? Eller vad du behöver pengar snabbt och smidigt till att finansiera.

Med Bank Norwegian kan du enkelt ansöka om ett privatlån mellan 5.000 till 600.000 kr. Du ansöker via webbsidan med hjälp av ditt BankID. Har du en medsökande på privatlånet så är chansen större att du får lånet beviljat. Plus att du/ni då får en bättre ränta om ni är två. Du väljer själv återbetalningstid beroende på hur mycket du kan betala tillbaka varje månad. Det går som längst att välja en återbetalningstid på 15 år.

Räntan ligger mellan 4,99% – 22,99% för ett privatlån. Vilken ränta och vilka villkor som gäller för dig avgörs individuellt utifrån bland annat kreditupplysning. För att få ett privatlån beviljat gäller dessa krav:

 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar
 • För att få ett lån ska du vara över 23 år.
 • Dessutom ska du ha varit folkbokförd i Sverige senaste 36 månaderna.

bank norwegian privatlån

Kreditkort (Norwegian-kortet)

Med Norwegian-kortet får du bonus, i form av cashpoints, varje gång du betalar med kortet. Som du sen kan använda för att betala flygresor hos Norwegian. Men innan du kan börja tjäna cashpoint bonus så måste du ansluta ditt kreditkort till ditt Rewardkonto.
Förutom det så erbjuder kreditkortet följande fördelar:

 • Du kan ansöka om kredit upp till 100.000 kr
 • Ingen årsavgift eller avgift vid kontantuttag
 • 45 dagars räntefri betalningstid
 • Reseförsäkring ingår när du betalar din resa med kreditkortet
 • 10 % cashpoints för Norwegian Air Shuttle flygresor
 • 0,5 % cashpoints på alla andra köp du gör med kreditkortet.

För att du ska få ett Norwegian kreditkort beviljat så gäller samma krav som vid ett privatlån. Alltså du får inte ha några betalningsanmärkningar, du ska vara över 23 år och du ska ha varit folkbokförd i Sverige de senaste 3 åren.

bank norwegian cashpoints

Sparkonto

Norwegian Bank fokus ligger i den digitala utvecklingen. Därför sköter du allt via webben eller i appen genom att legitimera dig elektroniskt med tillexempel BankID. När du loggar in så får du översikt över ditt sparkonto. Här kan du sätta in eller ta ut pengar som du vill.
Fördelar med sparkonto hos Norwegian Bank:

 • Årsränta på 0,70% från din första insatta krona.
 • Det finns ingen minimumgräns för insättning. Därför kan du börja spara en liten summa direkt när du öppnar kontot. Utan att behöva sätta in en större summa direkt som vissa banken kräver.
 • Inga årliga avgifter och inga kostnader för att ta ut dina pengar. Dvs du har alltid gratis tillgång till dina egna pengar.

Gäller insättningsgaranti på Norwegian Bank sparkonto?

Med insättningsgaranti menas att om banken går i konkurs ska du ändå få tillbaka ditt sparade kapital. Hos Norwegian Bank så gäller insättningsgaranti utifrån de norska myndigheterna. Enligt information jag hittat om insättningsgarantisystemet som alla norska banker är med i. Så gäller insättningsgaranti på belopp upp till 2 miljoner NOK.

CashPoints

Norwegian Reward är ett bonusprogram som ger dig CashPoints till flygresor för både privat och företag. När du använder ditt Bank Norwegian kreditkort samlar du poäng som kallas för CashPoints. Du får dessa poäng genom att handla på kortet när du gör din vanliga vardagsshopping som exempelvis handlar mat, hyr bil och betalar flygresor. När du har samlat ihop tillräckligt med CashPoints så kan du använda dessa för att köpa flygresor genom Norwegian Airlines. 1 CashPoint motsvarar en norsk krona. Fördelar med användning av Norwegian-kortet:

 • Du får 10 % av priset på flygbiljetten i CashPoints på alla Flex-resor
 • Du får 4 % av priset på flygbiljetten i CashPoints på alla LowFare-resor
 • Du får 0,5 % CashPoints på alla vanliga varuköp upp till kr 100.000 per år
 • När du har handlat för över 100.000kr på ett år så fortsätter du tjäna CashPoints. Då gäller 0,5 % vid köp i dagligvaruhandel, bensinstationer och vid köp med utländsk valuta

bank norwegian cashpoints

Försäkringar

Företaget erbjuder även några försäkringar bland annat betalningsskydd. Dvs en försäkring som hjälper dig ekonomisk med att betala dina lån osv. Om du blir arbetslös, allvarligt sjuk eller liknande.

Reseförsäkring och avbeställningsskydd ger en trygghet när du ska resa. Eftersom det täcker ekonomiska kostnader om det sker ett olycksfall på resan. Försäkringen täcker också försenat bagage. Med avbeställningsskydd kan du avbeställa din resa men ändå få pengar tillbaka.
Betalar du din resa med Norwegian kreditkort så ingår denna försäkring.

Förutom de så erbjuder Norwegian Bank också försäkringar som skyddar dig vid ID-stöld. Även tandvårdsförsäkring och självriskförsäkring hyrbil.

Lämna en kommentar